Stiftere af Drupal og WordPress ikke i tvivl: Internettet er truet

Leif-Jeberg-portraet-billedeDet åbne og frie internet er truet af få, meget dominerende internetgiganter, mener Dries Buytaert, der står bag open source CMS'et Drupal. Han bakkes op af stifteren af WordPress.

Læs mere i Computerworld.

Det er en ganske interessant problemstilling, der rejses her. Mon ikke vi alle en gang i mellem tænker den tanke, at de store spillere på internettet efterhånden har en omsætning og en magt, der overstiger mindre nationer, og hvad det kan føre til, hvis de for alvor begynder at bruge deres magt?

På nuværende tidspunkt kan vi konstatere, at Googles algoritmer afgør, hvilke svar vi finder, når vi søger, og at filtret er justeret efter deres annoncøres preferencer?

computerworldFacebook udfordrer vores (DKs) yttringsfrihed, ved at forbyde billeder af vores Lille Havfrue, og til gengæld tillader videoer med yderst voldelige halshugninger i Saudi-Arabien.

Er vi blevet så afhængige af de to globale spilleres produkter, og er problemstillingen så kompleks, at vi må nøjes med at konstatere problemet, men glemme alt om at søge løsninger?

Leif