Hvor længe skal vores universiteter være styret og kontrolleret af forskningsminister Esben Lunde Larsen, der har mistet enhver troværdighed?

Leif-Jeberg-portraet-billedeHer er et kort uddrag af det spor Esben Lunde Larsen har afsat i medierne i sin korte ministertid:

Esben Lunde Larsen lyver om sit CV på folketingets hjemmeside. Han oplyser (er slettet), at han har taget hele sin cand. theol grad fra 2001 til 2008 på Københavns Universitet (KU), hvilket er løgn.

Efter pres oplyser han, at han har studeret på en norsk højmissionsk højskole, som har aftaler med KU om mulighed for meritoverførelser. Det viser sig, at han stort set ikke har modtaget undervisning på denne højskole, men har studeret på den ortodokse uddannelsesinstitution Dansk Bibel-Institut i Danmark, som havde en samarbejdsaftale med missionsionhøjskolen, men som ikke selv har aftaler med KU.

Esben Lunde Larsen har altså brugt den norske højskole som "diplomagent".

Han har fusket med sin Ph.d ved at stjæle tekst fra andre skrifter uden at oplyse kilder – endda fra gymnasiale lærebøger, hvilket vel siger ikke så lidt om afhandlingens videnskabelige niveau.

Læs Informations leder: Klippe-klistre-minister…

Læs DR: OVERBLIK Her er mistankerne mod forskningsministeren

Læs EB: Lundes million-afhandling får kniven: Dumpet

Esben Lunde Larsen (V), kaldte i foråret, da han sad i opposition, daværende transportminister Magnus Heunicke (S) i samråd om en vindmøllepark, der skulle bygges ved indflyvningen til Stauning Lufthavn i Ringkøbing-Skjern Kommune. Trafikstyrelsen havde sagt nej til 25 kæmpevindmøller af hensyn til flyvesikkerheden.

Efterfølgende er det kommet frem, at Esben Lunde Larsen og hans familie havde mulighed for at hente store mio kr gevinster hjem, hvis det var lykkes ham at få ministeren til at overrule Trafikstyrelsens beslutning.

Læs "V-minister presser styrelse: Ville sikre sin familie milliongevinst"…

Hvornår går det op for Danmarks øverste HR Chef, Lars Løkke Rasmussen, at han skal sætte sin minister på førtidspension? (Og sig selv med, for den sags skyld)

Leif Jeberg